top of page

Offspring perkukuh kedudukan di Timur Tengah,Afrika menerusi pengedaran produk ke 3 negara

KUALA LUMPUR 22 Mei - Anak syarikat Sedania Innovator Berhad (Sedania), Offspring Inc Sdn Bhd mengukuhkan kedudukannya di Timur Tengah dan benua Afrika setelah memeterai perjanjian untuk mengedarkan produk Offspring di Emiriah Arab Bersatu (UAE), Arab Saudi dan Mesir, barubaru ini.


Pengasas dan Pengarah Urusan Sedania, Datuk Azrin Mohd Noor berkata, ia menandakan tonggak pertumbuhan bagi Offspring kerana boleh mencapai pasaran lebih besar di Timur Tengah selepas mencatatkan pertumbuhan menggalakkan dalam pasaran Bahrain sejak kemasukannya pada 2021. Katanya, Offspring mengukuhkan nama jenamanya di benua Afrika melalui pengembangannya ke Nigeria dan Togo pada 2022, dengan Mesir menjadi pasaran Afrika terbaharunya. "Kami teruja dengan prospek Offspring di rantau Timur Tengah dan benua Afrika, didorong kedudukannya sebagai jenama mesra alam dan berprestij yang boleh dikenal pasti oleh ibu bapa muda.


"Pasaran-pasaran baharu ini didorong kuasa beli yang kukuh, saiz pasaran pengguna yang besar dan juga meningkatkan keterlihatan Offspring yang baik kepada seluruh dunia," katanya dalam kenyataan hari ini. Tambah Azrin, UAE dan Arab Saudi adalah antara 30 negara teratas dari segi pendapatan purata, manakala Mesir adalah antara dua puluh negara paling ramai penduduk di dunia dengan populasi kira-kira 109 juta dan kadar kesuburan 3.2 kelahiran bagi setiap wanita.


Ketua Pegawai Eksekutif Offspring, Roslan Ismail pula berkata, pengembangan terkini ini ke

pasaran baharu meluaskan jejak global mereka ke 26 negara secara keseluruhan dan

menyerlahkan pengiktirafan jenama yang semakin meningkat sebagai jenama bayi pilihan lestari dan disukai ramai di beberapa benua.


"Setelah mengukuhkan kedudukan kami di lebih banyak negara, ruang besar pertumbuhan dalam setiap pasaran ini secara serentak membuka banyak peluang untuk kami meningkatkan dan mempelbagaikan lagi jualan eksport merentasi pasaran geografi berbeza.


"Memandangkan prospek dari pengembangan ini kelihatan menjanjikan, inisiatif strategik kami

untuk menembusi pasaran ini nampaknya wajar, terutamanya kerana produk kami bergema

dengan baik dengan kadar kelahiran lebih tinggi dan masyarakat berpendapatan tinggi yang

mengutamakan kelestarian," katanya.


Rangkaian produk penjagaan kesihatan Australia Offspring yang premium dan lestari termasuk

lampin bayi mesra alam, tisu basah terbiodegradasi sepenuhnya, keperluan penjagaan bayi dan

produk isi rumah yang menggunakan bahan bukan toksik, organik dan berasaskan tumbuhan.


Selain sifat mesra alam dan organik produknya yang membantu mengurangkan pelepasan karbon, produk Offspring juga selamat dan lestari seperti yang dibuktikan oleh pelbagai pensijilan dan akreditasinya, termasuk EcoCert, 'Australian allergy-safe', sijil FSC, serta tidak toksik.Comments


bottom of page